2018. május 23. szerda, Dezső napja
Együtt fejlesztik a szív MRI vizsgálatainak lehetőségeit
Szerző(k): radiológia.hu
Dátum: 2018-02-09 18:09:18
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
A Siemens Healthineers és a Circle Cardiovascular Imaging közösen fejlesztik a szív mágneses rezonanciás képalkotását.

Az EuroCMR/SCMR 2018. évi, Spanyolországban, Barcelona városában rendezett közös ülésén, ahol a kardiovaszkuláris és MRI kollektívák kiemelkedő orvosai és kutatói találkoznak, a Siemens Healthineers és a Circle Cardiovascular Imaging képviselői bejelentették, hogy megállapodást kötöttek az MRI szkenner alkalmazásával kapcsolatos termékek és munkafolyamatok közös fejlesztésére, ideértve a megfelelő utó-feldolgozási képességeket is. A közös erőfeszítések főként a szív mágneses rezonanciás (CMR) képalkotási munkafolyamatainak és diagnosztikai eszközeinek fejlesztésére, a CMR vizsgálatok elérhetőségének fokozására, valamint a precíziós orvoslás hatókörének kiterjesztésére irányulnak - tudatta a cég közleményben.

A közös fejlesztést célzó egyezmény mellett a Siemens Healthineers és a Circle egy olyan együttműködésről is megállapodott, amely révén a felhasználók a Circle cmr42 termékét a Syngo.via szoftveren futtathatják – ami egy intelligens és integrált képalkotási szoftver az adatok multimodális beolvasására és jelentések készítésére. Ezt az integrációt a Syngo.viaOpenApps (kb. a Syngo.via nyílt alkalmazásai) teszik lehetővé, amelyek a Syngo.via terméket a Siemens Healthineers digitális ökorendszer tárházához (Digital Ecosystem Store) csatlakoztatják. Így a saját szakterületén vezető szerepet játszó két cég szorosan együtt tud működni annak érdekében, hogy javítsák a szív MRI vizsgálatainak diagnosztikai lehetőségeit, és tovább fokozzák az egészségügyi szektor digitalizációját.

“A Siemens Healthineers-el kialakított partneri viszony izgalmas nemzetközi fejlemény a kardiovaszkuláris MR jövője szempontjából. Kihasználva mindét szereplő globális jelenlétét, valamint azt a képességét, hogy az adott kategórián belül a legkiválóbb szoftver technológiákat hozzák létre, további erőfeszítéseket teszünk a szív MR vizsgálatainak fejlesztésére, s ennek a kórházak, az egészségügyi szektor szakemberei és a páciensek is élvezni fogják az előnyeit" - jelentette ki Greg Ogrodnick, a Circle Cardiovascular Imaging cég vezérigazgatója.

A kardiovaszkuláris MR (CMR) az egyik leginkább átfogó és informatív képalkotási eszköz a szív- és érrendszeri betegségek vizsgálata során. Más technikákkal összehasonlítva egyedülálló lehetőségeket kínál az orvosok számára, segítve őket abban, hogy kiértékeljék, és mennyiségileg meghatározzák a szív véráramlásával, működésével és szövet kórtanával kapcsolatos információkat. Továbbá a CMR vizsgálat kontrasztanyagok használata nélkül is elvégezhető. Kimutatták, hogy alkalmazásával csökkennek az egészségügyi szolgáltatók költségei, és javulnak a betegellátás eredményei. A Nemzetközi Szív-és Érrendszeri Mágneses Rezonancia Társaság (SCMR), az Európai Kardiovaszkuláris Képalkotó Társaság (EACVI) CMR szekciója, valamint az Európai Kardiológus Társaság erőfeszítéseinek köszönhetően szabványosított protokollok állnak rendelkezésre a képi információk gyűjtéséhez, utófeldolgozásához, kiértékeléséhez és jelentésekben történő összefoglalásához. A klinikai irányelvek egyre jobban elismerik a CMR vizsgálatok diagnosztikai jelentőségét, és javasolják alkalmazását a különféle kardiovaszkuláris problémákkal küszködő páciensek esetén, ideértve a szívkoszorúér megbetegedéseket, a nem isémiás (vérellátási hiányosságok okozta) kardiomiopátiát, a veleszületett szívbetegségeket és a szívbillentyű hibákat.

“Lelkesít minket a Circle Cardiovascular Imaging céggel létesített partneri viszony, hiszen így közösen fejleszthetünk ki innovatív termékeket a szív MRI vizsgálataihoz. Véleményünk szerint ez a stratégiai partnerség tökéletes párosítás a szív MRI vizsgálataira vonatkozó jövőkép közös formálásához, azzal a céllal, hogy jobb eredményeket biztosítsunk az egészségügyi szolgáltatók és a páciensek számára" - mondta Dr. Christoph Zindel, a Siemens Healthcare mágneses rezonanciás képalkotási üzletágának rangidős alelnöke és vezérigazgatója.

A Syngo.viaOpenApps közvetlen és nyílt hozzáférést biztosít a Siemens Healthineers és partnerei által kínált, növekvő számú klinikai alkalmazáshoz, amik azonnal futtathatók a Syngo.via platformon. Az OpenApps a Syngo.via platformot a Siemens Healthineers digitális ökorendszer tárházához (Digital Ecosystem Store) is csatlakoztatja. A tárház lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy rugalmas előfizetési koncepciónak megfelelően alkalmazások között böngésszenek, azokat letöltsék és kipróbálják, valamint árajánlatokat kérjenek. Az alkalmazások egyetlen kattintással telepíthetők a Syngo.via biztonságos környezetébe, így zökkenőmentes módon illeszthetők be a klinikai munkafolyamatba.

Forrás: radiológia.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások