2018. május 23. szerda, Dezső napja
Megnyílt az ECR 2018 absztraktbeküldő felülete
Szerző(k): radiologia.hu
Dátum: 2009-03-23 06:30:00
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Július 3-án hivatalosan is kezdetét vette a 2018-as Európia Radiológiai Kongresszus maratoni időbeosztása. Több részes cikksorozatunkban bemutatjuk az időbeosztást, a potenciális részvételi lehetőségeket, módokat és azt is, hogy hogyan jussunk el olcsón Bécsbe.

E hónap elején tehát egy nyolc hónapos folyamat vette kezdetét a 2018-as ECR absztraktbeküldő felületének megnyílásával. Az október 10-ig (esetenként november 20-ig, illetve december 12-ig - de ezekről részletesebben majd később) tartó absztraktbeküldési határidőig szeretnénk segítséget nyújtani a regisztrációval, absztraktbeküldéssel kapcsolatban Olvasóinknak, hiszen a bécsi kongresszuson reálisan elérhetők a legfrissebb szakmai újdonságok, és számtalan kedvezményt is kihasználhatnak a szemfülesek. Az absztraktok beküldésével szerencsére még nem kell kapkodni, de aki valóban szeretne ilyen módon is részt venni Bécsben, annak már most intenzíven kell gondolkoznia a témán, gyűjteni a specifikus eseteket. Motiváció lehet, hogy a szóbeli előadók (beleértve a “Voice of EPOS” előadóit - azaz az e-posztert élőben is prezentálókat - de erről szintén még később) kedvezményt kapnak a regisztrációs díjból, mely így “csupán” €300. De ez a díj is csökkenthető bizonyos esetekben: a talán már szélesebb körben is ismert, a szakorvosképzésben résztvevőket megcélzó “Invest in the Youth”, valamint a hallgatói szekciók előadói, illetve a legújabb kezdeményezés, a pályájuk elején járó radiográfusokat meghívó “Shape your Skills” programok - ezek jellemzően INGYENES regisztráció mellett még szállást is biztosítanak a sikeres pályázóknak. A programokra a későbbiekben még visszatérünk, de már most hangsúlyozzuk: érdemes előadást, posztert vinni és pályázni.

A 0. és legfontosabb lépés az ESR tagság rendezése. Ez legegyszerűbben az éves MRT tagsági díj mellé átutalt 1000 Ft-os kiegészítő tagdíj befizetésével lehetséges. Ettől függetlenül is lehet persze regisztrálni az ESR-be, az éves díj mindössze €11, ezért online folyóirat hozzáférés és egyéb (elsősorban kongresszusi) kedvezmények járnak, radiológusok, rezidensek, hallgatók és társszakmák képviselői is lehetnek tagok. A regisztráció során egy elektronikus azonosítót, “personalID”-t kapnak a tagok, így az ESR online felületén intézhető minden társasági ügy, a regisztrációktól az igazolások kezeléséig.

Mivel Bécs könnyen elérhető, reméljük sok kolléga gondolkozik azon, hogy 2018 február végén (ismét) ellátogat a császárvárosba. Szinte minden hazai kollégának van valamilyen bécsi sztorija, ez kedvcsináló lehet azok számára, akik még nem vettek részt ECR-en. Aki pedig a korábbi saját vagy ismerős tapasztalatok mellett hardcore szakmai meggyőzésre vágyik, annak - cikksorozatunk mellett - ajánljuk az idei kongresszus szekciónak rögzített és ingyenesen elérhető előadásait az ECR on Demand-on.

Az ECR 2018 időbeosztása elérhető ide kattintva.

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások