2018. április 21. szombat, Konrád napja
Megjelent az ECR2018 tudományos programterve
Szerző(k): radiologia.hu
Dátum: 2017-09-04 07:28:30
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Habár még pontosan fél év választ el bennünket a következő Európai Radiológiai Kongresszustól (ECR), már böngészhető és tervezhető a tudományos program.

 

Honlapján és hírlevélben jelentette be az Európai Radiológiai Társaság (ESR), hogy immár publikus a tavaszi kongresszus (2018. február 28 - március 4., Bécs) programja. A hagyományos és népszerű programelemek változatlanok: lesz megnyitóünnepség, díszelőadások, leletezési kvízek, változatos tudományos, továbbképző, hallgatói és radiográfus szekciók valamint a 15 éves Invest in the Youth programról is megemlékeznek majd. Újdonságként a korábban már általunk is beharangozott “My Thesis in 3 Minutes” egy igazán fiatalos szekciónak ígérkezik, míg érdeklődéssel várjuk a “Coffee & Talk” elnevezésű nyílt fórumokat, ahol olyan mindennapos témák kerülnek a kávé mellé terítékre, mint a klinikai döntéstámogatás, sugárbiztonság, vagy az a szekció, melynek címe szabad fordításban: “Hogyan vérezzünk el osztályvezetőként”.

“Hands-on” workshopokat, azaz élő interaktív tanulást és gyakorlást is ajánlanak két témában: a prosztata MR vizsgálatában, illetve ultrahang elasztográfiában. Az intervenciós radiológiával is külön foglalkoznak majd egy teljesen új programelemben és programhelyszínen (Interventional Radiology at the Cube - erről lásd az alábbi videót), mint ahogyan a mesterséges intelligencia radiológiában betöltött szerepéről is lesz szó.


Az elmúlt években került be a vasárnapi utolsó programok közé a “Case-based diagnostic training”, egy interaktív szekció, ahol gyakran és kevésbé gyakran előforduló eseteket mutatnak be vezető radiológusok. Ennek egy köztes szekciójában (“Interlude”) előre beküldött tematikus képeket, eseteket várnak - korábban idegentestek, implantátumok, különböző meszesedések voltak célkeresztben, idén a normál variánsokat várják, megadott templát szerint. Beküldési határidő 2017. december 12, szóval érdemes aktívan gyűjteni az ide érdemes eseteket.
A kongresszusi időbeosztásunkat már most elkezdhetjük tervezgetni az online programtervezővel (Interactive Programme Planner).
Az ESR arra is felhívja a figyelmet, hogy megnyílt a regisztrációs felület, amelyen egészen november 15-ig korai, azaz olcsóbb - persze minden relatív - regisztrációs díjjal lehet jelentkezni, így egy radiológus szakorvos ESR tag számára a regisztrációs díj €475. A “Case-based” esetek mellett tehát erre is el lehet kezdeni gyűjteni...

A cikksorozatban korábban megjelent anyagok:

Számos lehetőséggel csábítják az ECR-re a fiatal kollégákat
Megnyílt az ECR 2018 absztraktbeküldő felülete

Az EPOS-ba már várják a posztereket!
Előadásokat is várnak Bécsbe

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások