2018. április 24. kedd, György napja
Egy felejthetetlenül jó továbbképzés
Szerző(k): Dr. Bán Melinda - radiologia.hu
Dátum: 2017-05-17 15:57:32
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
A tavasz során számos érdekes szakmai rendezvényen vehettünk részt. Alább egy márciusi eseményre, a szegedi Mellkasi, hasi és neurológiai CT-vizsgálatok alaptanfolyamra tekintünk vissza - az egyik résztvevő szemszögéből.

Mi, a debreceni grémium lelkes rezidensei egymást buzdítva vágtunk bele ebbe a számunkra nagyon sok új és érdekes dolgot ígérő CT tanfolyamba. A munkahelyünkön még csak barátkoztunk a CT diagnosztikával, és bajban is voltunk vele, hogy hogyan is fogjuk az alapokat megfelelőképpen elsajátítani, ezért számunkra egyértelmű volt, hogy mindenképpen részt veszünk ezen a négy napos továbbképzésen. Őszintén mondhatom, fontos alapokat kaptunk.

Remek szállást sikerült foglalnunk, a reggeli és wellness mellett fő előnye volt, hogy 5 perc sétát kellett csak megtennünk reggelenként a Szegedi Radiológiai Klinika DSA oktatóterméig. Az előadások reggel 8 órától, esetenként fél 9-től kezdődtek és átlagosan délután fél 4-4 óráig tartottak, napközben egy órás ebédszünettel megszakítva, amit előre kiosztott ebédjeggyel a Klinika menzáján fogyaszthattunk el.
Különösen hasznos előadásokat hallhattunk Palkó András professzor úrtól a máj és eperendszer CT diagnosztikájáról, hasi kórképekről, hasi sérülésekről.
Számomra a legtanulságosabb és legélvezetesebb előadás a pécsi előadóktól hangzott el: Dr. Grexa Erzsébet mediastinum CT vizsgálatáról szóló összefoglalója és Dr. Juhász Erzsébet tüdőbetegségek CT diagnosztikájáról tartott előadásai voltak különösen hasznosak. A tanfolyam utolsó napján a neuroradiológia CT vonatkozásaiba is belemélyedhettünk.

A tanfolyam utáni délutánokat közös kávézásokkal, beszélgetéssel, színházzal, vacsorával és hosszú sétákkal zártuk. Összebarátkoztunk a többi grémium rezidenseivel, szakorvosjelöltjeivel és az utolsó estét magyaros hangulatban a Kiskőrössy Halászcsárdában zártuk.

Minden rezidensnek szívből ajánlom ezt a CT tanfolyamot, mert részletes és élvezetes volt, hasznos és örök emlék marad. 

 

 

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások