2018. június 19. kedd, Gyárfás napja
Dr. Marada Györgyi az új orvos igazgató
Szerző(k): Zalai Hírlap
Dátum: 2018-06-13 09:33:25
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Ma Magyarországon minden egészségügyi intézmény likviditási gondokkal küzd, ami az alulfinanszírozásból fakad.
Ma az orvosi mikrobiológia egyik legnagyobb kérdése, hogyan lehet az antibiotikumokat továbbfejleszteni – ezt dr. Marada Györgyi, a Kanizsai Dorottya Kórház új, megbízott orvos igazgatója mondta a Zalai Hírlapnak adott interjúban. A mikrobiológiai laboratórium osztályvezető főorvosát azt követően bízta meg a feladat ellátásával dr. Brünner Szilveszter, a nagykanizsai egészségügyi intézmény főigazgató főorvosa, hogy a korábbi orvos igazgató, dr. Németh László a Zala Megyei Szent Rafael Kórház neurológiai osztályának élére távozott.
 
– Nem túlzás, ha azt mondom, hogy a mikrobiológia ma az egyik legdinamikusabban fejlődő szakterület –mondta el a szakember. – Nagyon sok innováció van mögötte, ugyanis jó ideje minden a betegbiztonságról szól. Ennek a legfontosabb tényezőit jelentik az úgynevezett multirezisztens kórokozók, a kórházi baktériumtörzsek...  Ma az egészségügy és azon belül a mikrobiológia legnagyobb kérdése, hogyan lehet az antibiotikumokat továbbfejleszteni, és megakadályozni újabb ellenálló törzsek kiszelektálódását
 
Kapcsolódva új feladatköréhez, hogy látja a Kanizsai Dorottya Kórház helyzetét, jövőképét, milyen tervekkel lát neki a munkának?
 
– Egy kórház jövőjét nagymértékben befolyásolja az aktuális egészségpolitika.Ma Magyarországon minden egészségügyi intézmény likviditási gondokkal küzd, ami az alulfinanszírozásból fakad - mondta el az interjúban az új orvosigazgató.- Ebben a helyzetben mindenkinek az az elsődleges feladata, hogy biztosítsa az intézményében a betegellátást, s ez nagy terhet ró ránk. Ami pedig a jövőképet illeti: eddig egyetlen politikai döntés sem mutatott abba az irányba, hogy erre az egészségügyi intézményre ne lenne szükség itt, Zala és Somogy megye határán, ekkora ellátási területtel. Azt viszont tisztán látjuk, hogy kórházunk dinamikusan fejlődik, betegeink elégedettek a kapott szolgáltatással, némely területen pedig országos hírnévvel bírunk. A személyes terveimről annyit: barátkozom az új pozíciómmal, szerencsére a kollégáim nagyon segítőkészek, fokozatosan terhelnek
 
Valaha voltak ilyen ambíciói, vágyott arra, hogy második ember legyen a kórházban?
 
– Soha. Amikor a mikrobiológiai osztály vezetését rám bízták, azt hittem, itt, a kanizsai kórházban ez számomra a szakma csúcsa. Úgy gondoltam, még magasabbra jutni csak más intézményben lett volna esélyem, ám nem akartam innét elmenni, szeretek itt dolgozni. Teljesen váratlanul, de éppen az előbbiek miatt kellemesen ért főigazgató úr felkérése, ami roppant megtisztelő. Miközben jól tudom: orvos igazgatónak lenni nagy kihívás – igyekszem megfelelni az elvárásoknak és „megugorni” ezt a lécet is.
 
Forrás: Zalai Hírlap
Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások