2018. április 24. kedd, György napja
Hűséges maradt szülővárosához
Szerző(k): délmagyar.hu
Dátum: 2018-04-16 07:56:44
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Az élete volt a munkája és az Erzsébet-kórház. Kollégái a Dél-Alföldön és országszerte elismerték gyógyító munkáját.

Dömötör Jánosnak, az Erzsébet-kórház nyugalmazott radiológus főorvosának a városért végzett munkásságáért Pro Urbe kitüntető címet adtak a március 15-i vásárhelyi díszközgyűlésen - számolt be róla a délmagyar.hu.

Városszerte tisztelik, szeretik hatalmas munkabírásáért, humanitásáért, azok közé az orvosok közé tartozott, és tartozik a mai napig – hiszen továbbra is dolgozik –, akinek az élete volt a munkája és az Erzsébet-kórház. Kollégái a Dél-Alföldön és országszerte elismerték gyógyító munkáját.

– Részben a hűség miatt maradtam a városban, a kórházban. De az az igazság, egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy másutt éljek és dolgozzak – vallotta. Négy gyermeket neveltek fel feleségével becsületben és tisztességben, felsőfokú diplomát adva a kezükbe. Orvosi életpályája, személyisége és magánélete példaként szolgálhat Hódmezővásárhely lakosságának. A díj mégis meglepetésként érte.

– Nagyon megható. Nem számítottam erre az elismerésre. Hiszen egész életemben semmit sem tettem, csak próbáltam hű lenni az orvosi eskümhöz, és arra törekedtem, hogy ne hozzak szégyent a szüleimre. Hozzáteszem: tévedhetetlen orvos még nem létezik, ha mégis lenne ilyen, klónozni kell, és mi elmegyünk krumplit kapálni – mondta mosolyogva.

Forrás: délmagyar.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások