2018. április 24. kedd, György napja
Rendőrt hívtak a miskolci kórházra
Szerző(k): nepszava.hu
Dátum: 2018-04-14 07:48:51
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Elmérgesedett a vita miskolci rákbetegek kezeléséhez használt berendezések tulajdonosa és a kórház között.

A Medcenter csütörtökön közölte: miután a számláit a kórház nem fizette ki, megszűntnek tekinti a szolgáltatási szerződését, és megtiltja a berendezéseinek a használatát - tudta meg a népszava.hu, (Minderről a szantograf.hu is tudósít.) A kórház viszont arra utasította a dolgozóit, hogy e figyelmeztetéstől függetlenül folytassák a gyógyító munkát. A dolgozók bekapcsolták a gépeket, elkezdték a betegellátást. Erre a Medcenter az ígéretéhez híven a rendőrségtől kért birtokvédelmi intézkedést. Úgy tudjuk a rendőrök pénteken délelőtt kétszer is odamentek, majd azt tanácsolták a cég vezetőjének, hogy tegyen feljelentést a kórház ellen.

Mint arról korábban írtunk, a gépeket finanszírozó bank már márciustól jelzálogot tett az eszközökre. A lap péntek estig szerzett információi szerint a kezelések a történtek ellenére zajlanak.

 A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után szeptemberben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseinek szóbeli jóváhagyásával leállította a szolgáltató számláinak kifizetést. Az addig a Medcenter által foglalkoztatott embereket átvette a kórház. A gépek azonban egy kivételével a Medcenter tulajdonában vannak. Február elején a kórházfenntartó menesztette a főigazgatót, de ezzel a cég még nem jutott követeléséhez.  A levél a teljes cikkben olvasható

Forrás: népszava.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások