2018. június 19. kedd, Gyárfás napja
Tüntetésre készülnek az egészségügyben dolgozók
Szerző(k): városikurír.hu
Dátum: 2018-03-12 08:44:20
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
A tüntetés szándékaik szerint politikamentes, nem határoz meg pártpreferenciákat, kérik, hogy ezt mindenki tartsa tiszteletben.

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) – a tagság közösségi oldalán közzétett szavazás nyomán – végső elkeseredésüknek hangot adva utcára hívja az embereket. A tüntetést március 24-én 14 órai kezdettel hirdették a Parlamenttel szemben, az Alkotmány utcában – értesült a varosikurir.hu.

Egy magyarnak háromszor annyi az esélye, hogy egy érszűkület miatt levágják a lábát, mint máshol az Európai Unióban. Hónapokig kell várni fontos vizsgálatokra és ezért gyakran későn ismerik fel a bajt. Egy ápolónő, mentődolgozó, szociális gondozó bére 40 százalékát sem éri el a nyugati béreknek, pedig az ország teljesítménye többet engedne ennél. Az elmúlt években többezer közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentő dolgozó, szociális gondozó hagyta el az országot vagy a szakmát az alacsony bérek, a megbecsülés hiánya miatt és a folyamat nem áll meg.

Állítsuk meg őket, hogy maradjanak itthon és segítsünk, hogy jöjjenek vissza azok, akik elmentek! – áll a felhívásukban.

A szervezők külön hangsúlyozzák azt is, hogy – noha az időzítés jelzés értékű – a tüntetés szándékaik szerint politikamentes, nem határoz meg pártpreferenciákat. Kérik, hogy ezt mindenki tartsa tiszteletben, máskülönben veszélybe kerülnének a demonstráció céljai - idézte a lap.

Forrás: városikurír.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások