2018. június 19. kedd, Gyárfás napja
Újabb bonyodalmak Miskolcon
Szerző(k): napi.hu
Dátum: 2018-03-10 09:30:19
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
A megmaradt két működő miskolci gyorsítóval már nem látható el valamennyi kezelés alatt álló beteg.

Tovább bonyolódik a miskolci sugárterápiás ellátás ügye, legutóbb szerdán az RTL Klub híradója foglalkozott egy tüdődaganatos beteg kezelésének a megszakadásával. Bár eddig a hivatalos kommunikáció a betegellátás folyamatosságát hangsúlyozta, úgy tudjuk, igen nehéz helyzet alakult ki Miskolcon az elmúlt hónapokban – olvasható a napi.hu portálján.

A miskolci megyei kórház onkológiai centrumának felszerelését nem könnyű átlátni. A miskolci sugárterápiás ellátásba - az országban egyedüliként - 2006-ban külső közreműködő magánszolgáltatót, a Medcenter Kft.-t vontak be. Addig a kórház egy gyorsítóval és egy kobaltágyúval rendelkezett, melyekkel a napi betegellátás csak folyamatos éjszakai műszakokkal volt tartható. 2008-tól viszont már megduplázódott a kapacitás, három gyorsító, egy kobaltágyú és egy sugárkezelések tervezésére felkészített CT állt rendelkezésre.

A Medcenter a céget megkereső Népszavával annyit közölt: a kórház új megbízott főigazgatójával, Papp Tiborral cégük korrekt keretek között együttműködik, s ennek megfelelően az onkológiai betegek sugárkezelése semmilyen veszélyben nincs.
A betegellátásban továbbra is szükségszerűen használt Medcenter eszközök üzembiztonsága azonban semmit nem javult, 2018 március 5-én reggel a Medcenter Siemens gyorsítója újra nem volt betegellátásra alkalmas helyzetbe hozható.

A megmaradt két működő miskolci gyorsítóval viszont már nem látható el valamennyi kezelés alatt álló beteg, illetve bizonyosan komoly gondokba ütközik az új betegek kezelésének a megszervezése is. Azaz jelenleg a betegek ellátása még folyamatos, de már nem teljes körű Miskolcon.

Forrás: napi.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások