2018. április 24. kedd, György napja
Üres ellenzéki ígéretek a hazai egészségügyben
Szerző(k): magyaridők.hu
Dátum: 2018-01-11 08:56:02
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
A rendezvényre azon pártok veze­tőit hívták meg, amelyek indulnak a tavaszi parlamenti választásokon.

 Független Egészségügyi Szakszervezet tegnapi budapesti konzultációján csupán húsz érdeklődő jelent meg. A rendezvényre azon pártok veze­tőit hívták meg, amelyek indulnak a tavaszi parlamenti választásokon; a rendezvényen a Fidesz nem képviseltette magát - írta a magyaridők.hu.

Így a kormánypárt illetékesei nem hallhatták, ahogy László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa kifakadt: – A hócipőm tele van azzal a trükközéssel, amit a kormány a béremelések terén a dolgozókkal és magával az egészségüggyel művel! A kormányváltás után azonnal pénzt kell tenni az egészségügybe – biztatta a hallgatóságot a volt kórházi főigazgató.

Egy péntek esti fog- és fülfájás miatt 147 kilométert voltam kénytelen autózni – panaszolta előadásában Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese. – Az alapellátás megerősítése a legfontosabb, és a bérrendezésből a mentősöket, az adminisztratív dolgozókat és a takarítókat sem szabad kihagyni – vélekedett.

Politikai, közgondolkozási fordulatra van szükség, s el kell dön­teni, hogy milyen állami egészségügyet akarunk – ezt már Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese mondta. GDP-arányos közkiadás-növelést ígért, amelyben önálló egészségügyi miniszté­rium intézi az egészségügy dolgait. Az Euró­pai Uniónál szeretnék kihar­colni, hogy a szakmunkaerőt elszívó országok fizes­senek Magyarországnak képzési vissza­térítést.

A társadalom csak együtt tud egész­ségügyet csinálni betegségügy helyett – mondta Fülöp Zoltán az LMP képvi­seletében. – A betegeket tünetileg kezelik, de az egészségben megnyert életévekre kevés figyelem jut – tette hozzá szemléletváltást sürgetve. Spät Judit, az Együtt politikusa kijelen­tette: az egészségügy válsága már annyira láthatóvá vált, hogy az elfogadha­tatlan.

Forrás: magyaridők.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások