2018. június 19. kedd, Gyárfás napja
Canon lett a Toshiba
Szerző(k): radiologia.hu
Dátum: 2017-12-24 07:44:14
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Az új esztendő beköszöntével megszűnik a képalkotó berendezéseiről jól ismert márkanév a Toshiba, mely Canonként folytatja tovább. A cég hazai képviseletének vezetőjével, a Variotrade Kft. ügyvezetőjével, Petki Tamással beszélgettünk a névváltásról.
Igazgató úr, miért szűnik meg a Toshiba név?
 
A Toshiba Medical Systems egy teljesen önálló vállalat volt a "nagy" Toshiba vállalaton belül. Az anyacég egyéb üzleti szektoraiban pénzügyi nehézségek keletkeztek 2015 során, és ekkor született a döntés arról, hogy értékesítik az egyébként régóta nyereséges orvosi üzletágat. Nagyon sok multinacionális cég érdeklődött a Toshiba orvosi üzletága iránt, de az értékesítés során mindvégig szempont volt, hogy japán kézben maradjon a cég. Végül a Canon vállalat adta a legjobb ajánlatot a cégért, mely így 100%-os Canon tulajdonba került.
 
Hogy érinti ez a váltás a működést, a termékeket?
 
A névváltásból a felhasználók csak annyit fognak észlelni, hogy az újonnan átadott készülékeken már Canon logó lesz. Maga a gyártás, a kutatás fejlesztés, a termékek, az üzemelési struktúra, a dolgozók változatlanul maradnak. Európában gyakorlatilag minden változatlanul folyik ugyanúgy tovább. A cég központja továbbra is Hollandiában marad, minden értékesítéssel, szerviz alkatrészekkel és logisztikával kapcsolatos feladatokat továbbra is a megszokott csatornákon keresztül intézzük.
 
A hazai tevékenységre milyen hatása van a Canon váltásnak?

Gyakorlatilag minden ugyanúgy zajlik tovább, mint eddig, továbbra is mi képviseljük itthon a céget. Változatlanul megtalálhatók a termékkínálatban a legkorszerűbb CT, röntgen, MRI és ultrahang berendezések. Az elmúlt években jelentősen bővült a nagydiagnosztikai installációink száma az országban, emiatt megerősítettük a szerviz csapatunkat. Jelenleg négy főállású szervizmérnök szakembert alkalmazunk. Nyolc nagy teljesítményű CT berendezésünk, hat DSA készülékünk és számos röntgenberendezésünk üzemel az országban, a közel háromszáz ultrahang készülék mellett. Több egyetemi klinikán, illetve megyei kórházban, oktatókórházban is vagyunk jelen. A szervizszolgáltatásra kiemelten nagy hangsúlyt helyezünk, mivel a készülékeknek a legtöbb helyen 0-24 órában működniük kell..

Ön mit vár a Canon váltástól?

A Canon egy nagyon nagy hagyományokkal rendelkező, sikeres elektronikai vállalat. Idén a chicagói RSNA Kongresszusra ellátogatott Fujio Mitarai úr is, aki a Canon vállalat elnöke. Alkalmam nyílt nekem is meghallgatni a beszédét, melyet közel ezer dolgozó előtt tartott. Ebben kiemelte, hogy a két cég a Toshiba és a Canon filozófiája nagyon közel állnak egymáshoz. Elkötelezettség az innováció, az ügyfelek, a páciensek életminősége iránt áll a fókuszban az új struktúrában is. Én úgy érzem ezzel az ügyfelek és a páciensek egyaránt csak nyerhetnek.

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások