2018. június 19. kedd, Gyárfás napja
Új 1,5T MR Baján
Szerző(k): radiologia.hu
Dátum: 2017-12-10 10:35:57
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Új 1,5T MR Baján Közel 400 millióból fejlesztették a SUGÓ MR Diagnosztikai Központot.

A Szent Rókus Kórház folyamatos fejlesztése mellett már a magánszféra is komoly fejlesztéseket valósít meg Baján: december 8-án avatták fel a régió legmodernebb diagnosztikai eszközét: a 1,5 tesla térerejű MR-berendezés teljes MR-diagnosztikai portfóliót nyújt a térség lakosainak.

Bár az aktív ellátást nyújtó városi kórházak közül ma már szinte mindegyikben található CT-berendezés, a mágneses rezonancia tudománya csupán néhány városi intézménybe, például Sopronba, Kisvárdára vagy Hatvanba jutott el. A MR-diagnosztika klinikusoknál tapasztalt térnyerése, a betegek igényei, a beruházási költségek csökkenése és a telemedicina elterjedése azonban lehetővé teszi, hogy százezres lakosú régiókban is megjelenjen a térítéses MR-diagnosztika.

Baján közel 400 millió forintos beruházással, teljes mértékben magántőkéből valósult meg a SUGÓ MR Diagnosztikai Központ, amely a 36 ezres város és a 70 ezres bajai kistérség számára nyújt teljes körű MR-vizsgálati portfoliót. Hiezl János, a cég fő tulajdonosa és ügyvezetője avatóbeszédében kiemelte: az első gondolat egy évvel ezelőtt fordult meg a fejében, és mindössze fél évbe telt, míg a koncepcióból működő MR-központ lett.

A 1,5 tesla térerejű MR-berendezés a GE Healthcare Signa Creator típusú modellje 2015-ös fejlesztés, a rutinszerű MR-diagnosztika számára ideális választás. A diagnosztikai munkát szakképzett és tapasztalt MR-operátorok végzik, a leletezést pedig az Országos Teleradiológiai Rendszer radiológusi csapata vállalta magára. Az új MR-központba szakorvosok mellett háziorvosok is küldhetnek beteget, a leleteket három munkanapon belül kapják meg a páciensek, akik bankkártyával és egészségpénztári kártyával is fizethetnek. A teljes körűen integrált medikai informatikai rendszer pedig már ma is alkalmas arra, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér számára automatikusan elküldje a szükséges adatokat.

Fotó:
Az első beteg vizsgálata: dr. Tóth Gáborról, a bajai Szent Rókus Kórház főigazgatójáról készül éppen csukló-MR

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások