2018. március 21. szerda, Benedek napja
A vásárhelyi kórházban bíznak a székkutasiak
Szerző(k): délmagyar.hu
Dátum: 2017-12-06 08:34:17
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Tavaly 310 székkutasi feküdt a vásárhelyi kórházban, a lakosság egyhetede, a szakrendelőben 7000-szer fordultak meg a település lakói.

Bár Székkutas Hódmezővásárhely és Orosháza között helyezkedik el, a lakosok, számok alapján, elenyésző számban veszik igénybe az orosházi kórház szolgáltatásait - mondta el a kedd este megrendezett egészségügyi fórumon Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi és makói kórházának főigazgatója – írja a delmagyar.hu portálján.

Tavaly 310 székkutasi feküdt a vásárhelyi kórházban, a lakosság egyhetede. A szakrendelőben 7000-szer fordultak meg a település lakói. Kallai Árpád beszélt arról is, hogy tervezik a kórház felújítását, hogy minél jobb körülményeket biztosítsanak a betegellátásban. A főigazgató a humánerőforrás-hiányról is szólt. Kiemelte, az állam a korábbihoz képest jóval magasabb fizetéssel próbálja marasztalni, illetve hazacsalogatni külföldről az orvosokat.

A lakosságot az is érdekelte, hogy miért nem lehet a 65 év felettieknek igénybe venni a szűrőbuszon az emlőszűrést. Mint kiderült, háziorvosi beutalóval ez már megoldható.

Forrás: delmagyar.hu
 


 

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások