2018. április 24. kedd, György napja
Járnék én mellrákszűrésre, de...
Szerző(k): nlcafe.hu
Dátum: 2017-10-12 11:57:07
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Itt egy szűrésre eljutni 2-3 hónap, s a diagnózis után 40 nap telik el a kezelésig.

Felhívtak ma a mammográfiáról, hogy ne menjek a holnapi időpontomra, mert elromlott a gép. Arra az időpontra ne menjek, amit még májusban kaptam, mert ennyire előre kell időpontokat kérni. Nem az ő hibájuk, hogy elromlott a gép, ahogy az sem az ő hibájuk, hogy fogalmuk sincs, mikorra tudják megjavítani. Azt mondta a hölgy a fülembe, hogy nem is tud másik időpontot adni, másik kórházat keressek, ahol jelentkezzek be új mammográfiás vizsgálatra. Azaz várjak újra három-négy hónapot arra, hogy megnézzék, továbbterjedt-e a mellemben a daganat, vagy tiszta vagyok. Nekem ez kontroll lett volna, nem sima szűrés, arra még jogosult sem lennék, hiszen csak 45 éves kortól javasolt a mammográfia, én meg még csak 38 vagyok. Aztán tessék, a mellrák nem figyelhetett oda eléggé az orvosi egyetemen, mert mégis beköltözött a testembe annak ellenére, hogy nem is kellene szűrésre járnom.
Nem vágott volna ennyire mellbe – hogy stílszerű legyek – az, hogy elromlott a mammográfiás gép, ha nem épp egy hete nyilatkozta volna azt a híradóban az egészségügyi államtitkár, hogy nincs gond a magyar egészségüggyel, hanem inkább az a gond, hogy nem járnak az emberek szűrésekre. Mert szerinte ha sokkal többen járnánk szűrésre, kevesebb rákos beteg halna meg. Erre tessék, mintha csak erre várt volna a mammográf, elromlott, hogy alátámassza, mennyire nem egyszerű manapság itthon szűrésre járni - olvasható az nlcafe.hu portálon.

Ez a nyilatkozat egyébként több sebből is vérzik, hiszen a szűrés még nem mentette meg senkinek sem az életét, az már annál inkább, hogy utána milyen gyorsan kapja meg a megfelelő kezeléseket. Itt egy szűrésre eljutni 2-3 hónap, a szűrés után, mire a diagnózisodat megkapod, újabb két hónap, majd mire eljutsz odáig, hogy a diagnózis után elkezdődjön a kezelésed, átlagosan 40 nap telik el. Ha összeszámoljuk, már simán 6 hónapnál járunk, majdnem egy gyereket kihordanánk ennyi idő alatt, a rák meg közben élve felfalja azokat, akiknek a gyors és agresszív fajta jutott... A teljes cikk itt olvasható

Forrás: nlcafe.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások