2018. május 23. szerda, Dezső napja
Protonterápiás központ épül Recsken
Szerző(k): heol.hu
Dátum: 2017-08-10 06:33:49
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
A tervek szerint ez lesz Magyarországon az első tisztán klinikai protonterápia központ.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása valósulhat meg néhány éven belül Recsk határában, ha megépül a tervezett protonterápiás centrum a Búzásvölgyi tó közelében – tudta meg Nagy Sándor polgármestertől a heol.hu. Magáról a terápiáról érdemes tudni, hogy a daganatos betegségek kezelése ­során alkalmazott forradalmi eljárás.

A recski központ építésének ötlete évekkel ezelőtt merült fel, amikor egy befektető megvásárolta azt a több mint húszhektáros, festői szépségű területet, amelyen a terápiás centrum és az ehhez tartozó szálloda, konferenciaközpont megépülhetne. Európában egyelőre három ilyen korszerű intézmény található: Németországban Münchenben és Essenben, valamint Csehországban a prágai központban.

Recsk kiválasztásánál szempont volt, hogy a község a fővárosból és a repülőtértől jól elérhető. Az M3-as autópályán Budapesttől az ukrán határ irányában körülbelül másfél órányi az autóút. A tervek szerint ez lesz Magyarországon az első tisztán klinikai protonterápia központ, amely a budapesti és debreceni egyetemi klinikák, valamint európai és tengerentúli vezető centrumok közötti szoros tudományos, műszaki és klinikai együttműködést is lehetővé teszi - írja a portál.

Forrás: heol.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások