2018. április 24. kedd, György napja
Aplio i800 – az új Toshiba csúcsmodell
Szerző(k): radiologia.hu
Dátum: 2017-02-13 07:46:00
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Február 9-én egész napos szimpóziumon mutatták be Budapesten a Toshiba legújabb ultrahang termékcsaládját.

Közel félszáz hazai radiológus részvétele mellett zajlott a fővárosi Novotel City Hotel szállodában a Toshiba legújabb ultrahang termékcsaládjának élő bemutatója. Az Aplio i-Series ultrahang család az abszolút prémium kategóriát képviseli az ultrahangos képalkotó diagnosztikában.

A rendezvény házigazdája Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt, aki több olyan radiológust is köszöntött a résztvevők sorában, akik pályájuk kezdetén mentőtisztként, mentőorvosként is dolgoztak. Az új készülékcsalád bemutatkozó előadását, funkcióinak ismertetését a Toshiba Medical specialistája tartotta.

Ezt követően dr. Farbaky Zsófia főorvos asszony számolt be készüléken szerzett idegszonográfiás tapasztalatairól, aki hazánkban elsőként egy hétig próbálhatta ki a készüléket a Budai Irgalmasrendi Kórház Radiológiai Osztályán. Az új i-Series ultrahang család egyedülállóként a világon 24 Mhz-es vizsgálófejjel is rendelkezik, melyet mint Farbaky Zsófia kiemelt előadásában, az MR-nél jobb képalkotást biztosít az idegszonográfiás vizsgálatkor. A főorvos asszonnyal tapasztalatairól hamarosan rövid interjút közlünk portálunkon. A délelőttöt Risztov Éva olimpiai bajnok úszónő előadása zárta, aki kudarcokról, kitartásról, újrakezdésről és sikerekről beszélt a hallgatóságnak, gyakori derültséget okozva a jelenlevőknek.

A délutáni program során dr. Jakab Zsuzsanna főorvos, a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinikájának osztályvezetője tartott előadást a Shearwave Elasztográfia valamint az SMI (Superb Microvascular Imaging) technikai alapjairól és gyakorlati tapasztalatairól melyet egy Toshiba Aplio 500 készüléken szerzett. Ezt követően dr. Korda Dávid, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika radiológiai osztályának munkatársa számolt be előadásában a máj transzplantált betegek Shearwave Elasztográfiás tapasztalatairól. A rendezvény az új i-Series ultrahang készülék helyszíni kipróbálási lehetőségével zárult.

 

A rendezvényről készült fotóalbumunk itt érhető el.

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások