2018. április 21. szombat, Konrád napja
Mammográfiás szűrőnap a kórházban
Szerző(k): heol.hu
Dátum: 2015-12-30 08:45:46
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Az intézmény közelebb került a mammográfiás szűrőállomás működtetésének jogához.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben az idén novemberben adták át azt a digitális mammográfiás röntgen készüléket, amely az emlődiagnosztika terén az egyik legmodernebb eszköznek számít. A berendezés háromdimenziós réteg-képalkotásra alkalmas, amely a fedésben lévő daganatokat is képes kimutatni és a felismerés pontosságának a növelésével hozzájárul a beteg kezelésének az eredményességéhez – írja a heol.hu portálja.

Az új mammográfiás eszközzel megnőtt a kórház kapacitása és ehhez az intézmény folyamatosan szervezi a megfelelő számú szakszemélyzetet. Jövő év január elsejétől olyan új radiológus szakorvos végez minden héten, kedden egész nap mammográfiás vizsgálatokat, aki komplex emlődiagnosztikai jártassággal rendelkezik. Emellett január 9-én és január 16-án 9 és 14 óra között ingyenes, beutalóhoz kötött mammográfiás szűrőnapot szerveznek a kórházban.

A kórháztól a portál megtudta azt is, hogy a Szakmai Kollégium Radiológiai Tagozat és Tanács támogatja a kórház kapacitás-átcsoportosítására vonatkozó kérelmét klinikai mammográfia, mint új szakmakód létrehozására. Ezzel az intézmény közelebb került a mammográfiás szűrőállomás működtetésének jogához.

Forrás: heol.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások