2018. április 21. szombat, Konrád napja
Folytatódnak a fejlesztések a hatvani kórházban
Szerző(k): heol.hu
Dátum: 2015-11-14 08:36:53
küldés levélben nyomtatás nyomtatás pdf domkumentumba
Az energetikai célú eszközfejlesztéseken túl, még az idén tovább bővül az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet eszközparkja.

Alig néhány hete, ünnepélyes keretek között adták át a külsejében teljesen megújult hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet épülete, valamint a térség legkorszerűbb műtéti tömbje. A mintegy 3,5 milliárd forintos fejlesztéssorozattal az intézet elmúlt 50 évének legnagyobb rekonstrukciója valósult meg. A lezárt pályázatok keretében egyrészt az elavult kórházi struktúra átalakítását, a kórházi műszerezettség megújítását, a betegbiztonság fokozását másrészt az üzemeltetési költségek csökkentését, a betegek komfortérzetének javítását célozták meg – írja a heol.hu portálja.

A napokban bruttó 224 millió forint értékű berendezést szállítottak az épületbe, melyet a betegellátás részére adtak át. November 11-én, szerdán érkezett a Mobilett Mira digitális mobil röntgen, mely alkalmazásának előnye, hogy viszonylag kis helyigényű és a beteget sem kell elszállítani a vizsgálathoz, továbbá fontos szempont, hogy a pontos működés mellett, az eszközzel kiváló minőségű képek születhetnek.

November 12-én a Mammomat Inspiration digitális mammográfiás röntgent vehették át a kórház dolgozói. Ezen berendezés háromdimenziós rétegképalkotásra alkalmas, az emlődiagnosztika területén az egyik legmodernebb technológiát alkalmazó eszköz, mely akár a fedésben lévő daganatokat is képes kimutatni. A felismerés pontosságának növelésével nagyban hozzájárul a kezelés sikerességéhez.

Év végéig üzembe helyezik a Radiológiai Osztály még hiányzó eszközét, egy MRI berendezést. A beruházás értéke bruttó 400 millió forint.
 

Forrás: heol.hu

Kapcsolódó témák:                                     Legolvasottabb témák:                          
Hozzászólások